Batibouw is een beurs die jaarlijks wordt georganiseerd voor zowel specialisten als consumenten binnen de bouwsector.

De beurs wordt in de Brusselse Heizelpaleizen gehouden en kent daarmee een uitstekende locatie om de laatste ontwikkelingen op dit gebied te presenteren.

Ieder jaar komen er gemiddeld 350.000 bezoekers op Batibouw af, waardoor ook de Masser stand over het algemeen uitstekend bezocht wordt.

Onder dit grote aantal bezoekers zijn ongeveer 75.000 bouwprofessionals, waardoor er een ontzettend interessante groep mensen bij elkaar komt tijdens de beurs.

In totaal duurt Batibouw 11 dagen, maar de eerste twee dagen is de beurs alleen open voor de professionals.

Zo krijgen de diverse specialisten binnen de bouwsector, waaronder Masser, de mogelijkheid om op professioneel niveau van gedachten te wisselen en nieuwe mogelijkheden op een effectieve manier te presenteren.

Batibouw heeft z’n naam te danken aan een samentrekking tussen het Franse bâtir en het Nederlandse bouwen.

De beurs wordt sinds 1960 georganiseerd en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een groot evenement dat Masser zeker niet mag missen.

Uiteraard is het aantal gebruikte hallen langzaam op gaan lopen, tot een aantal van 12 sinds 1989.

De organisatie achter Batibouw houdt zich daarnaast bezig met andere woon- en interieurbeurzen, waardoor er aan expertise binnen het vakgebied geen tekort is.

Masser doet al een aantal jaren mee tijdens de Batibouw en zal ook in 2012 dus van de partij zijn.

1000 exposanten en 2500 merken

De Masser stand is natuurlijk niet de enige tijdens Batibouw 2012.

Op de beurs zijn in totaal ongeveer 1000 exposanten actief, waardoor het direct duidelijk is dat het gaat om een grote beurs.

Er worden doorgaans 12 hallen gebruikt voor de beurs, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft zich op een uitstekende manier te presenteren.

In totaal worden er ongeveer 2500 merken gepresenteerd, waardoor Masser wat dat betreft graag deel uitmaakt van een veel groter geheel.

Op Batibouw valt het totale (ver)bouwproces op te volgen, aangezien er zowel ruimte is voor keukens, badkamers, de verwarming van Masser, ruwbouwmaterialen, binnenafwerking als en aantal andere belangrijke vakgebieden.